jak nás najdete
Restaurace Kozlovna Tylák
Bělehradská 110
120 00 Praha 2
+420 605 57 87 87
+420 222 543 102
Kozelig s.r.o.
Bělěhradská 110
Praha 2, 120 00
IČ: 04325371
DIČ: CZ04325371
den v týdnu | otevřeno |
---|---|
pondělí | 11:00 - 23:30 |
úterý | 11:00 - 23:30 |
středa | 11:00 - 23:30 |
čtvrtek | 11:00 - 23:30 |
pátek | 11:00 - 23:30 |
sobota | 11:30 - 23:30 |
neděle | 11:30 - 23:00 |
Online rezervace přijímáme nejpozději 12 hodin před rezervací, pozdější rezervace pouze telefonicky.
Do Kozlovny prosíme bez psů. Děkujeme za pochopení.
Telefonická rezervace: +420 605 57 87 87, +420 222 543 102
Kozlovna Tylák sídlí na adrese, která má v Praze, resp. v pohostinství skvělý zvuk a pověst. Vždyť hotel Beránek byl na začátku minulého století symbolem prvotřídních služeb a byl součástí firmy, která se pyšnila názvem Beránkovy podniky.
Jejich zakladatel Josef beránek (1864 – 1936) převzal na Tylově náměstí řeznický obchod, který proslavil Pražskou šunku, deset let na to koupil celý dům a Beránkovo impérium se začalo utěšeně rozrůstat. Těsně před první světovou válkou vystavěl proslavenou kavárnu a restauraci, po válce přistavěl Slovanský hotel – Beránek.
V Londýnské ulici v dalších domech vybudoval zázemí hotelu – ubytování číšníků a pokojských, kanceláře hotelu, soukromou vilu pro rodinu a generálního ředitele hotelu, stáje se senem – později garáže a benzínovou pumpu, zázemí masných krámů a Beránkovy tržnice. Po smrti Josefa Beránka st. v roce 1936 přebral závod syn Josef (1901 -1987), jemuž byl hotel zabaven, ale i za éry komunismu hotel a restaurace fungovaly.
Svého času byl Slovanský hotel největším v Praze vůbec, disponoval 310 moderně zařízenými pokoji. Jak se píše v dobových materiálech: „V Beránkově Slovanském hotelu pořádají se svatební a jiné příležitostné hostiny v každé době i bez předchozího ohlášení. Výtečná Beránkova francouzská kuchyně je vždy pohotová a na všechny případy připravená. Pokrmy v Beránkových jídelnách podávají se po celý den. A nají se tam každý. Chuďas i boháč. Jídelní lístek skytá možnost nejhojnějšího výběru jídel pro všechny vrstvy občanstva.“
A že se vařilo z čerstvých surovin, to nebyl díky vlastní tržnici a dokonce i vlastní farmě v Hodkovičkách žádný problém.
Naše provozní
pondělí | úterý | středa | čtvrtek | pátek | sobota | neděle |
---|---|---|---|---|---|---|
11:00 - 23:30 | 11:00 - 23:30 | 11:00 - 23:30 | 11:00 - 23:30 | 11:00 - 23:30 | 11:30 - 23:30 | 11:30 - 23:00 |